Tandheelkunde

Goede gebitsverzorging is van belang voor de gezondheid van uw dier. Als uw dier veel tandsteen heeft of tandvleesontsteking zal dit onder narcose schoongemaakt moeten worden om te voorkomen dat de schadelijke bacteriën zich door het lichaam verspreiden. Het gebit wordt nauwkeurig bekeken en schoongemaakt. Als tanden of kiezen ernstig zijn aangetast is het soms nodig deze te trekken. Dit wordt altijd eerst met u overlegd. Aan het eind van elke gebitsbehandeling wordt het gebit gepolijst om aanslag in de toekomst te helpen voorkomen.

Na de behandeling is het gebit mooi schoon en glad. Vanaf dat moment kunt u beginnen met tandenpoetsen van uw huisdier om nieuwe tandsteenvorming te voorkomen.

Röntgenfoto’s
Wortels van kiezen en tanden kunnen aangetast zijn. Met tandheelkundige röntgenapparatuur wordt dit in beeld gebracht. Dit gebeurt bij ons in de kliniek, in de regel tijdens de tandheelkundige behandeling.

Onze professionele gebitsruimte is goed uitgerust met alles wat er nodig is voor een tandheelkundige behandeling. Een moderne tandheelkundige unit die ook geschikt is voor behandeling van konijnen en cavia’s, gasanesthesie en digitale tandheelkundige röntgenapparatuur. Deze ruimte is goed afgesloten om de verspreiding van bacteriën door de dierenkliniek te voorkomen.