Opname

Tender love and care, dat is wat je nodig hebt als je ziek bent

Om stress bij uw dier te voorkomen is onze opname comfortabel ingericht. Er is een gescheiden opnameruimte voor honden en katten, konijnen en knaagdieren. Na een operatie ligt uw dier hier onder een warmtelamp en op een warmtemat rustig wakker te worden. De dieren in de opname worden regelmatig gecontroleerd: onder andere lichaamstemperatuur, ademhaling en wondinspectie. De bevindingen worden op de patiëntenkaart bijgehouden.

In de opname gebruiken we diersoortspecifieke feromonen om de stress te verminderen. De opnamehokken van katten zijn voorzien van zachte dekens en een verhoging om het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Honden liggen prinsheerlijk op een orthopedisch kussen.

Onze opnameruimten zijn voorzien van 24-uurs videoapparatuur om de toestand van uw huisdier nauwkeurig te kunnen volgen. Waar nodig wordt zuurstoftherapie en infuustherapie toegepast met behulp van speciale apparatuur.

Dieren die verdacht worden van infectieziektes en daarmee gevaar vormen voor patiënten in de opname zullen in de quarantaine worden geplaatst.