Cat Friendly Practice

Dierenkliniek St. Anna 404 mag zich met trots een Cat Friendly Practice noemen.

Het bezoek aan de dierenarts is voor u en uw kat misschien best spannend. Wij doen er alles aan om dit zo rustig een aangenaam mogelijk te laten verlopen. Daartoe is goede kennis over het gedrag van de kat essentieel.

Een gestreste kat is soms lastig te onderzoeken en ook moeilijker te behandelen. Het is een mooie uitdaging in ons vak, om te zorgen dat een kat zich op zijn gemak voelt in de kliniek. Onderzoek en behandeling verlopen zo rustig en adequaat.  

Het bezoek aan de dierenarts begint al bij u thuis. De voorbereiding voor de reis, de kat in het mandje zien te krijgen en het vervoer naar de kliniek. Bij de dierenarts is er het eerste spannende moment in de wachtkamer waar misschien wel andere dieren zijn. En dan is er het consult en misschien wel aanvullend onderzoek en een opname in de kliniek. Wij helpen u graag met iedere stap in het bezoek aan de dierenarts.

Om een katvriendelijke kliniek te worden hebben wij gekozen om deel te nemen aan het programma van de International Cat Care. Voor dit programma dient een kliniek aan strikte criteria te voldoen, waaronder speciale faciliteiten voor katten en een professionele houding van personeelsleden.

Hieronder vertellen wij in het kort hoe wij ervoor zorgen dat uw kat zich op zijn gemak zal voelen.

 • In de wachtkamer hebben wij zogenaamde kattenparkeerplaatsen gemaakt waarop uw kat hoog en rustig kan zitten. Er liggen ook dekentjes om over de vervoersmand te leggen zodat uw kat kan schuilen. 
 • Wij nemen ruim de tijd voor een consult, behandelen op afspraak. We praten rustig tegen uw kat, laten hem of haar het liefst zelf uit het mandje komen en behandelen we de kat daar waar hij of zij dat fijn vindt.
 • Katten vinden het vaak prettig om de ruimte te verkennen. Dat mag in onze spreekkamer! 
 • Er zijn speciale kattenspreekuren op dinsdag en donderdagmiddag.
 • Overal in de kliniek hangen Feliway verdampers, met feromonen die een aangename geur geven die alleen katten kunnen waarnemen.
 • Onze opnameverblijven zijn katvriendelijk. Met schuilplekjes, speeltjes, warme zachte dekentjes, lekker eten en natuurlijk gescheiden van de hondenopname. 
 • Er zijn gespecialiseerde materialen voor behandeling van katten. 
 • Operatie en narcose-faciliteiten gespecialiseerd op katten.
 • Wij beschikken over een op katten aangepast laboratorium.
 • Specifiek opgeleid personeel, getraind in het respectvol en zachtaardig hanteren. 
 • Hoge standaard in veterinaire zorg door bijscholing. 
 • Ontwikkelingen kattengeneeskunde worden op de voet gevolgd. 
 • Wij willen zo goed mogelijk voor uw kat zorgen en hiervoor is het noodzakelijk om op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van kattengeneeskunde. Daarom zijn wij lid van de ISFM. Dit is de International Society of Feline Medicine. Deze internationale organisatie houdt zich speciaal bezig met de geneeskunde van de kat en de ontwikkelingen wereldwijd. 

Al deze maatregelen, en nog vele andere, zorgen ervoor dat katten minder stress ervaren tijdens hun verblijf in de kliniek. Susan Teunissen en Moss Tijssens zijn onze “Cat Advocate’s”. Zij zorgen ervoor dat de richtlijnen worden toegepast.

Wij zorgen ervoor dat uw kat zich op zijn gemak voelt

Cat Friendly Clinic is een wereldwijd programma dat ervoor zorgt dat kattengeneeskunde, maar vooral ook de wijze waarop er in de diergeneeskunde voor katten gezorgd wordt tot een zeer hoog niveau wordt gebracht. De International Cat Care stelt hoge eisen en juist daarom doen wij met veel plezier mee aan dit programma.

Meer informatie voor katteneigenaren over het International Cat Care en het Cat Friendly Clinic initiatief is te vinden op www.catfriendlyclinic.org.