024 355 07 34
Spoeddienst buiten
openingstijden: 0900-1123437

Dierenkliniek St Anna 404 mag zich met trots een Cat Friendly Practice noemen.

Wij hebben respect voor de wensen van uw kat. 

Het bezoek aan de dierenarts is voor u en uw kat misschien best spannend. Wij doen er alles aan om dit zo rustig een aangenaam mogelijk te laten verlopen.

Hiertoe hebben wij gekozen om deel te nemen aan het programma van de International  Cat Care. Voor het programma dient een kliniek te bewijzen dat ze aan strikte criteria voldoen, waaronder speciale faciliteiten voor katten en een professionele houding van personeelsleden.

Stress verlaging staat voorop in de benadering van katten. Door goede kennis van het gedrag vermindert stress bij het bezoek aan de dierenarts. Dat begint al bij u thuis, de voorbereiding voor de reis, het vervoer, bij de dierenarts in de wachtkamer en natuurlijk tijdens het consult en in de opname. Al deze maatregelen zorgen ervoor dat katten minder stress ervaren tijdens hun verblijf in de kliniek. Immers, een gestreste kat is slecht te onderzoeken en slechter te behandelen.

Hieronder vertellen wij in het kort hoe wij ervoor zorgen dat uw kat zich op zijn gemak zal voelen.

 • Binnen onze dierenkliniek hebben wij gescheiden wachtplaatsen voor honden en katten. Aan de kant van de katten hebben wij zogenaamde kattenparkeerplaatsen gemaakt waarop uw kat hoog en rustig kan zitten. Er liggen ook dekentjes om over de vervoersmand te leggen zodat uw kat kan schuilen.
   
 • Wij nemen ruim de tijd voor een consult, behandelen op afspraak. We praten rustig tegen uw kat, laten hem of haar het liefst zelf uit het mandje komen en behandelen we de kat daar waar hij of zij dat fijn vindt.
   
 • Er zijn speciale kattenspreekuren.
   
 • Overal in de kliniek hangen Feliway verdampers, met feromonen die een aangename geur geven die alleen katten kunnen waarnemen.
   
 • Onze opnameverblijven zijn katvriendelijk. Met schuilplekjes, speeltjes, warme zachte dekentjes, lekker eten en natuurlijk gescheiden van de hondenopname.
   
 • Er zijn gespecialiseerde materialen voor behandeling van katten.
   
 • Operatie en narcose-faciliteiten gespecialiseerd op katten.
   
 • Specifiek opgeleid personeel, getraind in het respectvol en zachtaardig hanteren.
   
 • Hoge standaard in veterinaire zorg door bijscholing.
   
 • Ontwikkelingen kattengeneeskunde.
   
 • Wij willen zo goed mogelijk voor uw kat zorgen en hiervoor is het noodzakelijk om op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van kattengeneeskunde. Daarom zijn wij lid van de ISFM. Dit is de International Society of Feline Medicine. Deze internationale organisatie houdt zich speciaal bezig met de geneeskunde van de kat en de ontwikkelingen wereldwijd.
   
 • Binnen de praktijk zijn Susan Teunissen en Moss Tijssens  “Cat Advocate”. Zij zorgen ervoor dat de richtlijnen worden toegepast.

Met geduld en respect voor de kat zorgen we ervoor dat uw kat zich op zijn gemak voelt.

Cat Friendly Clinic is een wereldwijd programma dat ervoor zorgt dat kattengeneeskunde, maar vooral ook de wijze waarop er in de diergeneeskunde voor katten gezorgd word tot een zeer hoog niveau wordt gebracht. De International Cat Care stelt hoge eisen en juist daarom doen wij met veel plezier mee aan dit programma.


Meer informatie voor katteneigenaren over het International Cat Care en het Cat Friendly Clinic initiatief is te vinden op www.catfriendlyclinic.org.

Om u beter van dienst te zijn, maakt sintanna404.nl gebruik van cookies. x

cat friendly practice